Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona Miquel Noguer assisteix a la presentació del nou llibre dels Quaderns de...

Miquel Noguer assisteix a la presentació del nou llibre dels Quaderns de Banyoles

0


Aquesta tarda, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en la presentació del llibre Llegendes i misteris de Banyoles, que forma part dels «Quaderns de Banyoles». L’acte, que ha tingut lloc al monestir de Banyoles, també ha comptat amb la presència de Miquel Cuenca, regidor de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes de l’Ajuntament de Banyoles; de Miquel Aguirre, historiador, i d’Àngel Vergés, autor del llibre.

El llibre Llegendes i misteris de Banyoles recull llegendes que han anat sorgint al Pla de l’Estany al llarg dels segles. La publicació ha estat editada per l’Ajuntament de Banyoles i la Diputació de Girona, en el marc de la col·lecció «Quaderns de Banyoles».

En aquest llibre, que complementa El costumari banyolí (2019) publicat en la mateixa col·lecció, s’hi exposa l’espai tant físic com humà de la geografia banyolina i s’hi recullen diversos gèneres, com la rondalla, l’acudit, la cantarella, la llegenda urbana, el relat autobiogràfic retocat, la superstició, l’anècdota o la llegenda, entre molts d’altres. L’autor complementa tots aquests textos amb explicacions sobre l’origen i les situacions en el seu context d’aparició.

Abans d’iniciar la presentació, s’ha dut a terme una visita pels espais més singulars del monestir de Banyoles. A més, coincidint amb la publicació del treball, s’han exposat a la sala d’actes de l’Ajuntament de Banyoles els dibuixos que Àngel Vergés va fer per il·lustrar alguns passatges del seu llibre.

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre