Inicio Catalunya Girona M. Àngels Planas assisteix a la inauguració de «Diàlegs III», de la...

M. Àngels Planas assisteix a la inauguració de «Diàlegs III», de la Fundació Fita

0


Aquesta tarda, a la Casa de Cultura de Girona, ha tingut lloc l’acte inaugural de l’exposició «Diàlegs III. Xicu Cabanyes – Jordi Barraca. Convivències» de la Fundació Fita. En l’acte hi han participat M. Àngels Planas, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona; Lluís Freixas, director en funcions de la Casa de Cultura de Girona; Domènec Fita, artista, i Joaquim Bover, comissari i curador de l’exposició. A més, s’ha dut a terme la lectura d’un poema a càrrec del comissari, que ha musicat Pau Oliver.

L’exposició mostra el treball de dos artistes del Pla de l’Estany que dialoguen amb el paisatge: Xicu Cabanyes (Serinyà, 1946)  i Jordi Bosch i Lleó (Banyoles, 1957), conegut com a Barraca, nom de la masia familiar de l’artista que està situada als voltants del municipi de Banyoles. Ambdós autors són coetanis i alumnes de Domènec Fita.«Domènec Fita, Xicu Cabanyes i Jordi Bosch Barraca són tres noms que es barregen i es complementen per oferir-nos aquesta exposició», ha comentat M. Àngels Planas. «Fita, com a mestre, i Xicu Cabanyes i Barraca, com a alumnes avantatjats. I, de fons, el Pla de l’Estany, com a espai de trobada, de reflexió i d’exposició. «Xicu Barraca i Jordi Cabanyes» en diàleg artístic, perquè en aquests dos cognoms intercanviats s’hi troba l’expressió més lliure de l’art com a nexe d’unió d’unes obres de maduresa, consolidades, de dos dels artistes contemporanis més representatius de casa nostra», ha afegit la vicepresidenta.

Les obres exposades són recents i pràcticament inèdites. Xicu Cabanyes mostra la seva obra dins el paisatge i Jordi Bosch Barraca fa ús del paisatge com a suport de les seves peces. S’hi ha utilitzat el format escultòric i pictòric i, en el cas de Xicu Cabanyes, també d’orfebreria. La mostra es podrà veure des d’avui fins al proper 17 d’abril. L’horari d’obertura és de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores, a la sala d’exposicions de la Fundació Fita, que està situada al segon pis de la Casa de Cultura de Girona.

Aquesta és la tercera exposició del cicle «Diàlegs» de la Fundació Fita, un cicle que té com a objectiu principal fer que dos artistes que hagin col·laborat amb Fita en el seu estudi d’art o en algun projecte confrontin el seu treball tot mantenint un diàleg.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre