Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona Lliurament dels Premis Projecta’t de la Diputació de Girona, formació, mentoria i...

Lliurament dels Premis Projecta’t de la Diputació de Girona, formació, mentoria i tutorització, per a emprenedors de la demarcació de Girona

0


 

•    El president, Miquel Noguer, el vicepresident Pau Presas i el diputat delegat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps, assisteixen a l’entrega de premis

•    S’ha guardonat amb sis mesos d’assessorament personalitzat les empreses Sücs; De Pis en Pis; Troncsijocs-Estructures de Fusta; Videogir Agència de Comunicació Audiovisual; Ligh-Think Lab; Imbrica; Roser Martínez, Joieria Creativa; Pineda Visuals; La Malla-Consultoria Social, i NIUDA, Psicologia per a la Salut Emocional.

La Diputació de Girona convoca, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, la primera edició dels Premis Projecta’t, una iniciativa de suport a les empreses que s’emmarca en el programa d’emprenedoria Co-Creix i que rep el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El Servei de Promoció Econòmica, té previst convocar-ne la segona edició al llarg del primer trimestre del 2020.

En aquesta primera convocatòria s’han premiat deu empreses gironines constituïdes en els darrers tres anys. Les empreses són: Sücs; De Pis en Pis; Troncsijocs-Estructures de Fusta; Videogir Agència de Comunicació Audiovisual; Ligh-Think Lab; Imbrica; Roser Martínez, Joieria Creativa; Pineda Visuals; La Malla-Consultoria Social, i NIUDA, Psicologia per a la Salut Emocional.

A l’acte de lliurament han assistit el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el vicepresident Pau Presas; el diputat delegat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps, i la cap del Servei de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Helga Nuell. També hi han assistit Martí Terés, regidor de Sostenibilitat i Participació de l’Ajuntament de Girona; Immaculada Colom, alcaldessa de Tossa de Mar; Sílvia Llach, vicerectora de Territori i Compromís Social; Gemma Coll, tresorera de la Cambra de Comerç de Girona i sòcia directora de CINC; Ferran Rodero, delegat d’ACCIÓ a Girona de la Generalitat de Catalunya; Xavier Casas, secretari general de la UGT a les comarques gironines, a més dels premiats.

Els Premis Projecta’t s’han dirigit a empreses i treballadors autònoms amb una antiguitat màxima de tres anys, amb domicili fiscal i centre de treball a la demarcació de Girona i amb un alt potencial de creixement. S’han premiat un màxim de deu projectes empresarials.

La finalitat de Projecta’t és impulsar els projectes empresarials de la demarcació de Girona, posant a l’abast dels equips guanyadors un ventall d’experts que els ofereixin suport i assessorament personalitzat i donant visibilitat i reconeixement als projectes empresarials participants.

Els premis que es lliuren consisteixen en sis mesos d’assessorament personalitzat a cada empresa guanyadora, per part d’un mentor o mentora acreditat per ACCIÓ.

Segons Helga Nuell, cap del Servei de Promoció Econòmica, «avui els guanyadors iniciaran un procés que els ha de portar a fer una diagnosi de l’empresa, en la qual es detectaran les necessitats i es marcaran els objectius a assolir. Tindran fins a sis mesos per concretar el pla de treball que els ajudarà a impulsar la seva empresa i comptaran amb el suport d’experts que els orientaran en les seves decisions».

En acabar els sis mesos d’assessorament, es farà una jornada de treball en xarxa (networking) a la qual assistiran tots els participants del programa i diverses entitats col·laboradores. Aquesta sessió servirà perquè els participants puguin compartir experiències.

En l’obertura de l’acte, el vicepresident Pau Presas ha remarcat que «Aquest és un premi que, a la inversa que la majoria, un cop rebut implica que s’ha de començar a treballar de valent per justificar-lo. És hora doncs, que tots ens posem a treballar –encara més- perquè l’any vinent, quan convoquem la segona edició dels Premis Projecta’t, tots hàgim pogut fer realitat els nostres objectius i anhels».

El president Miquel Noguer ha destacat en el tancament de l’acte que «Catalunya és un país de tradició i vocació emprenedora. Al llarg de la nostra història hem comptat amb homes i dones capaços de generar nous negocis en tots els sectors, que han contribuït al desenvolupament econòmic del país fins a convertir-lo en un dels territoris més dinàmics del sud d'Europa. En aquest marc, Girona és especialment emprenedora: a les comarques gironines, tots sabem que la petita i mitjana empresa és el motor del nostre territori.».

El lliurament d’aquest primera edició dels Premis Projecta’t ha estat conduït per la periodista Núria Riquelme.

Les empreses premiades:

SÜCS

És una empresa familiar de producció i distribució de fruites per fer sucs naturals. Ofereixen racions individuals als establiments que volen vendre sucs naturals de molta qualitat, sense el risc que la fruita es faci malbé per excés de maduració. Busquen la millor fruita, la pelen, la tallen i la congelen en racions individuals, a punt perquè els establiments puguin fer el suc només abocant-hi la fruita, una mica d’aigua i sucre. Serveixen a bars, cafeteries, barets de platja, hotels, etc. L’empresa, situada a Tossa de Mar, té la intenció d'obrir mercat a Barcelona.

DE PIS EN PIS

En aquesta empresa, nascuda a Salt, creuen que totes les persones tenen dret a un habitatge digne. Per això, han creat depisoenpiso.com, una plataforma en línia per connectar les persones que busquen allotjament en pisos compartits i les que n’ofereixen. El preu es redueix a la meitat a canvi de dedicar un petita part del temps a una tasca social, com oferir companyia a persones grans o fer de cangur. Ja han aconseguit que 60.000 persones hagin trobat companys de pis. Estan presents en les principals ciutats catalanes, basques, a l’Aragó i Madrid, i aviat a tot l’Estat espanyol i part d’Europa.

TRONCSIJOC- ESTRUCTURES DE FUSTA

Troncsijoc és una empresa jove i familiar situada a la comarca de la Garrotxa. Són professionals de la construcció amb fusta i en bioconstrucció. Troncsijoc s’ha especialitzat en espais i estructures de joc amb troncs. Ells dissenyen, construeixen i instal•len estructures de joc a escoles, en espais públics i per particulars. La fusta amb què treballen procedeix de tales responsables del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’empresa va néixer el 2017 de la mà de dos garrotxins amb arrels alemanyes.

VIDEOGIR AGÈNCIA DE COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL

Productora creada a la ciutat de Girona que ofereix serveis audiovisuals de gravació i d’animació a empreses i institucions. Creuen que el contingut audiovisual és el millor canal que tenen les empreses per comunicar-se. Ara estan treballant en una nova línia de negoci: PUPILA, una plataforma en línia que ofereix cursos i recursos per a la formació de docents. PUPILA vol ser el referent de l’educació de mestres i professors a Catalunya i, a llarg termini, expandir el model arreu.

LIGH-THINK LAB

LIGH-THINK LAB és l’empresa que van crear dos joves emprenedors de Girona després de guanyar el primer premi en la categoria oberta del Festival Internacional de Mapping de Girona, l’any 2014. Aquest laboratori de creació i investigació multimèdia dissenya, desenvolupa i executa projectes que van des de l’arquitectura lumínica fins a instal·lacions de mapping interactiu aplicats a sectors tan diversos com l’oci, les fires de promoció de productes i serveis o el sector cultural públic i privat.

IMBRICA

Imbrica és una empresa de consultoria i enginyeria especialitzada en temes mediambientals que va ser creada l’any 2018 per tres joves emprenedors. Dona servei tant a administracions i entitats com a empreses i particulars. Treballen per aportar solucions a reptes de present i de futur, com són el canvi climàtic, l’aposta per les energies renovables i la protecció del medi ambient. Es defineixen com un equip pluridisciplinari format per peces que es recolzen l’una en l’altra i que juntes ofereixen una adequació òptima als reptes del medi.

ROSER MARTÍNEZ, JOIERIA CREATIVA

Roser Martínez crea joies i complements amb un estil molt particular, per a gustos allunyats dels convencionalismes. La seva pàgina web mostra que és una joieria molt especial, que les seves joies van més enllà de la creativitat: capturen emocions, integren les formes de la naturalesa i expressen històries. I tot això en un espai únic i exclusiu dins d’una masia del segle XVI a l’Empordà, on també ofereix visites personalitzades i imparteix tallers creatius.

PINEDA VISUALS

Marc Pineda és productor, operador de càmera, editor, pilot de drons i realitzador audiovisual. Ha creat Pineda Visuals, una productora que treballa amb una xarxa de professionals del sector audiovisual i multimèdia especialitzats en la producció audiovisual i la integració del vídeo en el màrqueting digital. L’objectiu principal de la productora per als pròxims 2 anys és expandir-se i consolidar-se en sectors com el dels casaments o d’altres relacionats amb les necessitats de petites i mitjanes empreses.

LA MALLA-CONSULTORIA SOCIAL

La Malla és un consultoria social especialitzada en participació ciutadana, treball comunitari i comunicació, que treballa des d’una òptica inclusiva i feminista. Fa des d’assessoraments puntuals a organitzacions i empreses, fins al disseny i l’execució de projectes de més llarga durada. Els projectes que impulsa busquen la transformació social i poden tenir impacte en l’organització, ja que instauren sistemes de treball participatius i col•laboratius, que tinguin en compte les persones. També dissenya campanyes de sensibilització i elabora plans d’igualtat.

NIUDA, Psicologia per a la salut emocional

Niuda és un centre d’atenció psicològica dedicat a promoure el benestar emocional, la salut mental i l’autonomia de les persones en les diverses etapes de la seva vida, des de la infància fins a la vida adulta. És un centre especialitzat en atenció a la família, a la infància i en la recuperació de traumes de la infància. Per a les impulsores de Niuda és important oferir un tracte acollidor, càlid i proper, així com un treball rigorós i honest. Creuen en el treball d’equip i en un enfocament integral, que inclogui la mirada de tots els professionals que intervenen.

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre