Inicio Catalunya Girona La vuitena Jornada de l’Esport Femení tindrà lloc el proper 8 de...

La vuitena Jornada de l’Esport Femení tindrà lloc el proper 8 de març a Girona

0


S’incorporen enguany com a novetat el kangoo, els jocs tradicionals del bèlit i les bitlles catalanes, el colpbol i el corfbol a les 21 disciplines esportives que ja s’hi practicaven

 

El diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Girona, Fina Surina, i la coordinadora de la Jornada d’Esport Femení, Olga Praderas, han presentat aquest matí a la sala Ferran Agulló de la Diputació la vuitena edició de la Jornada de l’Esport Femení, que tindrà lloc el proper diumenge 8 de març a Girona. Les activitats, dirigides a nenes, noies i dones, es faran a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar i a la plaça de Catalunya entre les 9.30 i les 13.30 h. A l’acte, hi han assistit també, entre d’altres, representants de les entitats i associacions esportives gironines. 

La jornada ha ampliat aquest any la seva oferta amb la incorporació del kangoo, els jocs tradicionals del bèlit i les bitlles catalanes, a més del copbol i el corfbol, a les 21 disciplines esportives que ja s’hi practicaven: hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica, tennis de taula, gimnàstica artística, atletisme, handbol, rugbi, bàsquet, piragüisme, tennis, patinatge, marxa nòrdica, voleibol, bàdminton, futbol, paleotraining, escacs, ciclisme, nàutica, judo i surf de rem. En paral·lel, s’han organitzat activitats d’entrenament d’exercicis hipopressius i de marxa nòrdica i una sortida per córrer amb les GiRunneres. També hi haurà activitats d’assessorament en fisioteràpia i psicologia i, per primer cop, d’iniciació a les curses d’orientació, a càrrec dels Aligots. Enguany, a més a més, s’ofereix la possibilitat que mares i filles puguin participar juntes en totes aquestes activitats i el Col·legi de Psicòlegs ha impulsat una taula rodona amb especialistes on es presentarà el «Decàleg per a mares i pares d’esportistes», per donar pautes d’orientació i acompanyament més conscient de les esportistes en el seu camí. 

Durant la presentació, Jordi Masquef ha subratllat el paper creixent de la dona en l’àmbit esportiu i mediàtic: «La sensibilitat per aquest tema cada vegada és més gran. Hi ha més consciència del potencial de l’esport femení com un espectacle de primer nivell i la presència de la dona en els mitjans de comunicació ha deixat de ser anecdòtica. En tenim un exemple clar aquí a Girona, amb l’Uni. Això no treu que encara hi ha camí per recórrer». En aquest sentit, Eva Palau ha incidit en el fet que «aquesta és una jornada plenament consolidada. Hi creiem i estem convençuts que l’esport és una eina de gaudi i d’esbarjo, però també de formació i educació en valors a les persones». 

La jornada va néixer el 2013 amb l’objectiu d’esdevenir una plataforma per trencar estereotips i difondre la pràctica esportiva femenina a partir de la creació d’un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement. S’hi donen a conèixer esportistes reconegudes i d’altres que comencen, i es reconeix l’esforç i la constància de les persones i entitats que donen suport a l’esport femení. Tot plegat, amb la pretensió d’afavorir la igualtat i l’equitat a l’hora d’accedir a la pràctica esportiva.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre