Inicio Catalunya Girona La sisena edició de la Setmana Internacional dels Mercats arriba a les...

La sisena edició de la Setmana Internacional dels Mercats arriba a les comarques gironines amb el lema «Estimo el meu mercat»

0


La Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona formarà part de la sisena edició de la Setmana Internacional dels Mercats, que tindrà lloc del 17 de maig al 2 de juny. Els mercats de les comarques gironines, amb el suport de la Diputació de Girona, hi participaran per segon any consecutiu, amb el lema «Estimo el meu mercat. El mercat a prop del teu cor: amb la nutrició, la salut i l’esport». Amb motiu de la campanya internacional «Love your local market» (‘estima el teu mercat’), que reuneix més de dinou països d’arreu del món i que arriba a més de quatre mil mercats, els mercats municipals de la demarcació duran a terme activitats sortides del cor, pensant en la salut, l’esport i la nutrició. Sensibles a la necessitat de mantenir una vida sana i equilibrada, aquests volen sorprendre i a la vegada divertir amb activitats per a tota la família que convidin a descobrir que els mercats tenen ànima i són el cor dels nostres pobles i ciutats.

Als mercats gironins es calcen les vambes per ballar zumba o per fer un triatló; agafen la bicicleta per anar als horts i descobrir els productes que ofereixen; conviden un personal shopper que doni idees i solucions per fer una bona compra, econòmica i, sobretot, saludable… i hi fan moltes altres coses.

La campanya de 2019 als mercats de la demarcació de GironaEnguany, la campanya a les terres gironines s’amplia de manera que arriba a vuit dels nou mercats que formen la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona. Amb més de vint activitats repartides entre el 17 de maig i el 2 de juny, els mercats se situen, amb la nutrició, la salut i l’esport, a prop del cor dels qui els visiten. Aquesta ha estat l’aposta de la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona, formada pels municipis de Girona, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Palamós, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Portbou i Roses i els seus mercats respectius, i que compta amb el suport de la Diputació de Girona.

Es tracta d’activitats de tot tipus, entre les quals destaquen propostes originals i innovadores com l’assistent personal per comprar al mercat, que, inspirat en el personal shopper, és un professional de la cuina i dels productes de proximitat que dona consells per comprar i cuinar productes de temporada, tot promovent l’estalvi.

Propostes d’activitats·    El mercat del Lleó de Girona proposa una sessió de zumba a la plaça, amb la col·laboració del GEiEG. En acabar la sessió, la Dra. Anna Costa, dietista nutricionista, donarà consells d’alimentació saludable i el mercat oferirà tastets després de l’exercici físic.·    El mercat de Lloret ofereix davantals de la campanya a tots els qui facin un donatiu per ajudar a la investigació contra el càncer. També té previstes ofertes i un tast de productes del mercat.·    Olot aposta per la música folk al mercat, amb sessions de matí i de tarda, i disposarà d’un assistent personal de compres al mercat.·    El mercat de Palafrugell presenta la xerrada «Transforma la teva alimentació en un estil de vida saludable» i proposa participar en la Marxa de la Garoina.·    El mercat de Palamós prepara un show cooking de productes de temporada, a càrrec d’un professional vinculat a la salut.·    Roses dona a conèixer els productes de temporada i ensenya a comprar i a cuinar producte fresc.·    El mercat de Salt convida a esmorzar i a anar en bicicleta a les hortes per conèixer els productes frescos del mercat. També ha organitzat dues xerrades: l’una sobre «Els hàbits esportius per a la millora de la salut», a càrrec d’EUSES, i l’altra sobre «Les herbes remeieres del nostre entorn», a càrrec de Fina Caparrós i Joan Puig.·    Finalment, el mercat de Sant Feliu de Guíxols anima a participar en el XXX Triatló de Sant Feliu i organitza una degustació i venda de productes del mercat cobert municipal al passeig del Mar, amb el lema «Amb la nutrició i la proximitat».

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre