Inicio Catalunya Girona La Diputació assisteix a la presentació del Festival de Cap Roig 2019

La Diputació assisteix a la presentació del Festival de Cap Roig 2019

0


Aquest migdia, a l’edifici CaixaForum de Girona, ha tingut lloc la presentació de la programació d’aquesta temporada 2019 del Festival de Cap Roig. A l’acte hi ha assistit M. Àngels Planas, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona. La programació d’enguany ha estat presentada per Anna Colomer, responsable de CaixaForum Girona; Josep Ollé, director del Palau Macaya i dels Jardins de Cap Roig; Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, i Juli Guiu, president del grup Clipper’s i director del Festival de Cap Roig.

Durant l’acte s’han donat a conèixer les propostes musicals d’aquest festival d’estiu per a l’edició de 2019, que segueix apostant per un cartell eclèctic i equilibrat. El Festival de Cap Roig comptarà amb la presència de grans noms de la música internacional com Sting, Liam Gallagher o Jamie Cullum, entre d’altres. També hi actuaran artistes internacionals llatins de renom, entre ells Luis Fonsi, Jorge Drexler, Maluma i Morat. De l’escena musical nacional passaran per l’escenari de Cap Roig les cantants Rozalén, Ainhoa Arteta i Pastora Soler. I, de més a prop, figures com Ramon Miravet, Sílvia Pérez Cruz o Aitana, entre d’altres. Finalment, al Cap Roig Mini, enfocat al públic infantil, actuaran el Mag Lari i la família del Super3. També han fet entrega d’un xec a la Fundació Tresc amb diners recaptats al concert solidari de Cap Roig 2018.

La clausura del festival anirà a càrrec de la soprano Ainhoa Arteta, que estarà acompanyada per la Girorquesta. Formació integrada per més de setanta-dos músics en escena. Una vetllada solidària on s’interpretaran grans cançons del cinema. Bandes sonores de pel·lícules tan memorables com «Sonrisas y lagrimas» o «Tacones lejanos». Una part de la recaptació del concert, 2,5€    per cada entrada, anirà destinada a l’Associació AcompanyArt. Aquesta associació treballa per convertir l’ambient d’atenció sanitària infantil en un entorn més càlid i acollidor pels infants.

El festival té el suport de la Diputació de Girona, donat que es tracta d’una activitat cultural de primer ordre. A més, la realització del Festival de Cap Roig ajuda a promocionar arreu del món les comarques gironines, alhora que fomenta un turisme de qualitat per a la Costa Brava.

Edicions Musicals Clipper’s, a través de la seva divisió Clipper’s Live, és l’encarregada de l’organització i direcció artística del Festival de Cap Roig. Editorial fundada el 1952, des de fa dues dècades ha assolit i mantingut el lideratge entre les editorials independents en el mercat espanyol. A més, la Fundació Bancària «la Caixa» i Caixa Bank, preserva l’indret i dona suport al Festival de Cap Roig.

El festival arribarà enguany a la seva dinovena edició i es celebrarà del 12 de juliol al 21 d’agost. Un total de vint-i-cinc concerts es realitzaran en més de cinc setmanes consecutives d’estiu. Més de 45.000 es posaran a la venta a partir del proper 10 de març. En l’edició 2018 el festival va batre rècords en nombres d’espectacles programats, 28 en concret, i hi van assistir més de 56.000 persones, més d’un 20% més que en l’edició 2017.

El Festival de Cap Roig és un festival de música i dansa consolidat i de referència al sud d’Europa gràcies al renom dels músics que reuneix, tant de l’àmbit nacional com internacional. El festival, que es va iniciar l’any 2001, també és conegut per l’entorn on es realitza. Les actuacions es duen a terme en un escenari a l’aire lliure, amb una capacitat per a més de dos mil espectadors, situat a prop del mar i en un entorn natural immillorable format pel castell de Cap Roig i el jardí botànic, considerat un dels més importants del món.

El jardí botànic de Cap Roig és un paratge natural de 17 hectàrees de superfície situat entre els municipis gironins de Palafrugell i Mont-ras. Un espai on es poden trobar fins a mil espècies botàniques que provenen d’arreu del món i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals. Un paradís construït i dissenyat pel coronel rus Nicolai Woevodsky i la seva esposa, Dorothy Webster, aristòcrata anglesa, durant el primer terç del segle XX.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre