Inicio Catalunya Girona La Diputació de Girona dona suport als XXVIII Premis Gla d’Or

La Diputació de Girona dona suport als XXVIII Premis Gla d’Or

0


Divendres al vespre va tenir lloc la Nit del Gla d’Or, la trobada anual del sector surer català en què es van lliurar els XXVIII Premis Gla d’Or. A l’acte hi van assistir el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, i el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps.

Els premis Gla d’Or, organitzats per l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK), pretenen donar visibilitat al sector surer tant en l’àmbit nacional com internacional, així com apropar-lo a representants del món de la viticultura, de la gastronomia, de la comunicació i de la política.

En aquesta vint-i-vuitena edició es va voler premiar la sostenibilitat i el compromís mediambiental. Amb aquest objectiu, els guardonats durant l’esdeveniment van ser el Comité Champagne, comitè interprofessional del vi de la Xampanya, per la seva evolució sostenible, l’aprofitament de l’aigua, l’augment de la biodiversitat i la reducció de carboni; el Plant for the Planet, iniciativa infantil per sensibilitzar sobre els problemes del canvi climàtic i la justícia global, i Lázaro Rosa-Violán, interiorista creador de la sala VIP de la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCOmadrid 2019, dissenyada íntegrament amb suro. La cloenda va anar a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà.

La Diputació de Girona col·labora amb els guardons a través de Girona Excel·lent. AECORK és una de les entitats adherides al Girona Excel·lent col·lectius arran de la seva vinculació amb el sector agroalimentari gironí. Es tracta d’un espai de treball d’entitats representatives que permet la creació de sinergies i, alhora, fomenta les activitats i la promoció dels sectors adherits mitjançant el segell de qualitat Girona Excel·lent. L’objectiu principal del projecte és realçar els productes que es produeixen al territori gironí i enfortir el teixit empresarial que els sustenta.

A més, el Consorci de les Gavarres, entitat adscrita a la Diputació de Girona des del 2018, també col·labora de forma puntual amb el sector surer. El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, és el president d’aquesta entitat, que té per objecte protegir i gestionar l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres.

 

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre