Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona La ciutat de Girona acollirà la primera edició de la fira sectorial...

La ciutat de Girona acollirà la primera edició de la fira sectorial Àgora Dolça

0


El certamen, que tindrà lloc els propers 29 de febrer i 1 i 2 de març, vol convertir-se en un referent en el sector de la brioixeria, la confiteria i la xocolata 

El diputat Jordi Camps ha intervingut en la presentació com a representant de la Diputació de Girona, que col·labora en l’esdeveniment

La ciutat de Girona serà l’escenari del 29 de febrer al 2 de març de la primera edició de la fira Àgora Dolça, una iniciativa que neix amb l’objectiu d’esdevenir un referent en el sector de la brioixeria, la confiteria i la xocolata del territori. El diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps; la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, i el representant de l’organització del certamen, Salvador Garcia-Arbós, han explicat aquest matí els detalls de l’esdeveniment. 

«La tradició culinària ha convertit la ciutat de Girona i la resta de la demarcació en una potència gastronòmica reconeguda en l’àmbit internacional; per això és el lloc perfecte per acollir aquesta iniciativa nova i de qualitat», ha subratllat el diputat Jordi Camps, que ha afegit: «Creiem, a més, que serà el marc ideal per reforçar encara més el Concurs Mundial del Xuixo, que tant d’èxit de participació i repercussió mediàtica va tenir en la seva primera edició». 

El dissabte 29 de febrer la programació es concentrarà a la plaça de Catalunya, on hi haurà una fira popular de productors i artesans de confitures, melmelades, mel, xocolata, caramels i tota mena d’especialitats dolces, incloses begudes com licors, garnatxes, moscatells i vins dolços. Durant la jornada, es preveu que es facin demostracions de cuina al matí, amb gelats de xuixo, xuixos a la brasa o un xuixocooking a càrrec del guanyador del primer concurs El Millor Xuixo del Món, Ricard Jambert, de la pastisseria Padrés de Banyoles.

Precisament una de les activitats destacades del programa serà la segona edició del concurs El Millor Xuixo del Món, que es farà el dia 1 de març al Centre Cultural La Mercè al matí. La proposta va néixer el 2018 coincidint amb el centenari del naixement del xuixo i amb l’objectiu de posar en valor aquest dolç tradicional. Les inscripcions per a aquesta segona edició del concurs estaran obertes fins al 28 de febrer i s’han de fer a través del lloc web www.xuixo.org, on es podran consultar també les bases. Hi poden participar pastisseries i fleques d’arreu que tinguin punt de venda. El premi serà de 1.500 euros. 

El nom de la persona guanyadora del concurs es donarà a conèixer el diumenge 2 de març, a les 18.30 h, al Centre Cultural La Mercè, just abans d’un altre dels plats forts de l’Àgora Dolça: la presentació mundial de la Casa Cacau dels germans Roca. El pastisser Jordi Roca i Anna Payet seran els encarregats de fer aquesta presentació. 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre