Inicio Catalunya Girona La Casa de Cultura de la Diputació de Girona acull el concert...

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona acull el concert benèfic a favor de l'Associació NEN

0


Aquest vespre ha tingut lloc, a l’auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona, el concert benèfic a favor de l’Associació NEN (Niños Enfermos de Neuroblastoma), la qual agrupa familiars i amics de pacients amb neuroblastoma. Al concert hi ha assistit el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

La Diputació de Girona ha donat suport a aquesta iniciativa cedint l’espai de la Casa de Cultura, per poder-hi dur a terme el concert, així com ajudant a difondre-la, juntament amb el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació.

El concert, que ha anat a càrrec de la violoncel·lista Mariona Camats i el pianista Eudald Buch, ha servit per recaptar fons per a la investigació d’aquest tipus de càncer. A més, també tenia com a objectiu que els ciutadans i ciutadanes de les comarques gironines poguessin conèixer tant l’Associació NEN com les tasques que duu a terme. D’aquesta manera es podrà arribar a més famílies que pateixen la malaltia i que desconeixien l’existència de l’Associació. Durant el concert, Mariona Camats i Eduald Buch han interpretat obres de Johann Sebastian Bach i Johannes Brahms. Eudald Buch (1997) s’ha format a l’Escolania de Montserrat, el Conservatori de Vic i la Chetham’s School of Music (Manchester). Mariona Camats, nascuda l’any 1997 a la Garriga, va començar a tocar el violoncel sota el mestratge d’Anna Mora i de Lluís Claret. El concert benèfic tindrà un cost de 10 euros. L’Associació NEN té com a objectiu proporcionar ajuda i informació a les famílies que hagin de fer front al diagnòstic i el procés d’aquesta malaltia. També proporcionen als afectats informació sobre els avenços científics que es duen a terme referents al neuroblastoma, sobretot els relacionats amb els nous tractaments i les opcions terapèutiques.

Aquest càncer infantil es forma en el sistema nerviós simpàtic (la xarxa nerviosa que envia els missatges des del cervell i a través del cos) i es tracta del tercer tumor pediàtric més freqüent. Tot i que és un tipus de càncer poc comú, el neuroblastoma (NB) és el tumor més freqüent durant els dos primers anys de vida.

Es desconeix l’origen o la causa del neuroblastoma. En qualsevol cas, és el resultat de la presència de cèl·lules anòmales que persisteixen en el desenvolupament normal del sistema nerviós simpàtic. No hi ha cap evidència actual que indiqui una associació clara de cap factor ambiental, químic, biològic o per irradiació amb el desenvolupament del neuroblastoma.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre