Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona La 40a edició dels Guardons als Establiments Històrics reconeix la tasca d’onze...

La 40a edició dels Guardons als Establiments Històrics reconeix la tasca d’onze empreses i entitats

0


 

El president de la Diputació, Miquel Noguer, va assistir ahir a l’acte de lliurament

Els guardonats han estat el GEiEG, Carnisseria Gironell, Can Juandó, Dispuig i Comput, de Girona; Cal Coix, de Maçanet; Calçats Roig, de Figueres; Serralleria Casamajó, de Ger; Carns i Embotits Montse, de Sant Feliu de Guíxols; Cales de Llierca, d’Argelaguer, i Costa Brava Mediterranean Foods – Grup Cañigueral, de Riudellots de la Selva

 

Aquest vespre, a la sala d’actes de la seu de la Cambra de Comerç de Girona, ha tingut lloc la cerimònia de lliurament dels quarantens Guardons als Establiments Històrics. L’acte, al qual han assistit nombrosos representants de l’àmbit comercial gironí, ha comptat amb la participació de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Pere Vila, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona; Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós, i Lídia Vidal, vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Girona.

A més, Gerard Bagué, responsable de Comunicació de la Cambra de Comerç de Girona, ha fet la glosa de cada establiment premiat. Durant la lectura, s’han projectat imatges retrospectives de cada un dels deu establiments que han resultat guardonats i les autoritats han anat fent entrega dels diplomes corresponents.

El president Noguer ha destacat que «mantenir un negoci més de cinquanta anys és una prova de la capacitat d’innovació i de la resiliència d’aquells emprenedors que han trobat en les noves generacions la capacitat d’adaptar-se als nous temps i a un teixit empresarial canviant». I ha afegit: «Tirar endavant un negoci, fer-lo créixer i superar tots els entrebancs del dia a dia té molt mèrit. I fer-ho durant dècades, i que tingui èxit, encara més».

Els establiments guardonats en aquesta convocatòria 2019 han estat:

–    Cal Coix, 1860 (Maçanet de la Selva)

–    Calçats Roig, 1869 (Figueres)

–    Serralleria Casamajó, 1906 (Ger)

–    Comput, 1969 (Girona)

–    Carnisseria Gironell, 1932 (Girona)

–    Can Juandó, 1932 (Girona)

–    GEiEG, 1919 (Girona)

–    Dispuig, 1951 (Girona)

–    Carns i Embotits Montse, 1954 (Sant Feliu de Guíxols)

–    Cales de Llierca, 1969 (Argelaguer)

–    Costa Brava Foods – Grup Cañigueral, 1969 (Riudellots de la Selva)

Els Guardons als Establiments Històrics de Girona reconeixen la trajectòria d’èxit d’empreses i comerços —i enguany també d’entitats— de la província. Els Guardons de la Cambra de Comerç de Girona se celebren anualment, a la tardor, i tenen per objecte premiar la continuïtat d’aquelles empreses gironines que fa més de cinquanta anys que funcionen (50, 75, 100 o més). Als premiats se’ls lliura un diploma i un guardó commemoratiu. A més, s’edita una publicació amb la història i imatges antigues de cada establiment, amb un tiratge de dos mil exemplars, que els guardonats poden regalar als seus clients.

El president de la Cambra, Jaume Fàbrega, ha exposat que «com acostuma a passar cada any, els guardonats són un reflex de la varietat i la força del teixit empresarial gironí».

Tots els guardonats han rebut una placa de forja que podran exhibir als seus negocis i un diploma acreditatiu. Al llarg d’aquests quaranta anys, els Guardons als Establiments Històrics han premiat un total de 685 empreses de les comarques gironines.

Quarantè aniversari del Guardons als Establiments Històrics

Aquest any, coincidint amb el quarantè aniversari dels guardons, s’ha reconegut la dedicació als premis de dos dels membres del jurat més antics: Enric Mirambell, cronista oficial de la ciutat de Girona, i Joan Domènech, historiador, mestre i president de la Fundació Bertrana.

 

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre