Inicio Catalunya Girona Jornada de treball «Potencial de bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera...

Jornada de treball «Potencial de bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny»

0


 

La diputada delegada de Medi Ambient, Anna Barnadas, inaugura la jornada al Centre Cívic de Breda

Anna Barnadas, diputada delegada de Medi Ambient a la Diputació de Girona, ha inaugurat avui la jornada de treball «Potencial de bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny», juntament amb Dídac Manresa, alcalde de Breda; Josep Tarin, diputat delegat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona; Joana Barber, cap de l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, i altres tècnics.

La jornada «Potencial de bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny» és una jornada de treball sobre el potencial local de materials de bioconstrucció com a estratègia d’adaptació al canvi climàtic.

Dins el Pla Estratègic de la Reserva de la Biosfera del Montseny, el grup de treball sobre eficiència energètica ha encarregat la redacció d’un document estratègic sobre aquesta qüestió.

L’objectiu és fomentar la recuperació de l’ús de materials tradicionals de la zona, impulsar les empreses locals, incloses les artesanals, i oferir noves possibilitats a productes provinents del reciclatge de residus forestals, agrícoles, ramaders, domèstics o industrials.

En aquests moments ja es disposa d’una guia que recull els actius actuals i potencials de tots els municipis de la Reserva pel que fa a materials susceptibles de ser utilitzats en la construcció, la rehabilitació i el manteniment d’infraestructures i edificis.

A la jornada es presentarà aquest document i es lliurarà als participants la guia del seu municipi. Però això només és el punt de partida d’un document que s’ha de construir col•lectivament, ja que ens hi juguem molt.

Així, l’objectiu principal d’aquesta jornada és generar un espai de participació obert a productors, empreses i professionals del sector, tècnics de l’Administració i representants municipals, per recollir aportacions i propostes que permetin millorar i acabar de definir el document final.

La diputada Anna Barnadas ha remarcat que «des de la Diputació de Girona, com a entitat pública, apostem per fer possible que aquest immens patrimoni immaterial es converteixi en una alternativa creïble per construir edificacions tècnicament sostenibles i socialment acceptades».

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre