Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona Es crea el Segell d’Empresa o Entitat Compromesa amb la Cultura

Es crea el Segell d’Empresa o Entitat Compromesa amb la Cultura

0


El vicepresident Albert Piñeira ha participat aquest dimarts en la presentació de la distinció que es concedirà a partir del 2020 a empreses i entitats amb un compromís més fort amb el mecenatge cultural

 

El Segell d’Empresa o Entitat Compromesa amb la Cultura s’ha presentat aquest dimarts al CaixaForum Girona, amb la participació del vicepresident de la Diputació Albert Piñeira. Es tracta d’una distinció de prestigi que es començarà a atorgar el gener del 2020 per reconèixer les empreses i entitats que donen suport a la cultura. L’ha impulsat la Fundació Catalunya Cultura, juntament amb la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la Universitat de Girona.  

En l’acte, també hi han intervingut Maite Esteve, directora de la Fundació Catalunya Cultura; Teresa Turiera-Puigbò, membre fundadora de Cultura i Conflicte; Maria Rosa Terradelles, directora de la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària, i Helena Benito, també de la Càtedra. «Catalunya aglutina tant talent i tanta creativitat com per erigir-se en un referent mundial en l’àmbit de la cultura. Malauradament, el suport que se li dona no té la mateixa proporcionalitat. Encara ens fa falta recórrer molt camí en aquest sentit», ha destacat Albert Piñeira, que ha afegit: «Des de la Diputació, valorem la creació d’aquest segell per poder posar en valor i reconèixer aquestes entitats i empreses que tenen un compromís més fort amb el mecenatge cultural, en el nostre cas, a les comarques gironines». 

Una comissió d’experts independents serà l’encarregada de fer la valoració i d’emetre un informe favorable o desfavorable per concedir la distinció, en funció d’aquests criteris: lideratge organitzacional respecte a la promoció de la cultura, participació en activitats de promoció de la cultura, i qualitat i rellevància d’aquestes activitats. Els criteris s’avaluaran en relació amb l’abast de l’organització i el nombre de persones i organitzacions que se’n beneficiïn. El distintiu té una validesa de tres anys. 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre