Inicio Catalunya Girona Els XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local reben 69 treballs de...

Els XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local reben 69 treballs de 82 participants

0


A l’onzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s’hi han presentat 69 treballs elaborats per 82 autors, unes xifres que creixen significativament respecte a l’edició anterior, que va haver-hi 55 treballs i 51 participants.

La categoria que ha registrat més participació ha estat la de millor fotografia de premsa, que ha rebut 29 treballs presentats per onze professionals; seguida de la de millor treball en premsa, amb 23 treballs elaborats per 25 periodistes. Al Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio hi opten set programes realitzats per 29 persones, mentre que a la categoria de millor informació digital s’hi han presentat 5 propostes elaborades per 10 participants. En l’apartat de millor treball en televisió s’hi han presentat 4 programes i 6 autors. Tan sols un treball, presentat per una persona, opta a millor iniciativa de comunicació institucional i, malauradament, la categoria de millor projecte de comunicació periodística no ha rebut cap proposta.

Totes les categories dels premis estan dotades amb 1.000 euros, llevat de la del millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros (però que aquest any ha quedat deserta).

La VI Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, dotada amb 3.000 euros, vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines i s’adreça, en anys alterns, a periodistes col·legiats i a estudiants universitaris. En aquesta edició estava destinada a professionals, i s’hi han presentat 3 candidatures.

Les xifres d’aquesta edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local són les següents:

• Fotografia: 29 treballs d’11 autors

• Premsa: 23 treballs de 25 autors

• Ràdio: 7 treballs de 29 autors

• Informació digital: 5 treballs de 10 autors

• Televisió: 4 treballs de 6 autors

• Comunicació institucional: 1 treball d’1 autor

Els noms dels guanyadors dels XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local es faran públics en el transcurs de l’acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dijous 20 de febrer, a les 20 hores, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. Els presentadors de la gala seran els actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local tenen com a objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa en qualsevol format, àmbit i estructura.

Vuitena Setmana dels Rahola

La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la biblioteca pública Carles Rahola i la Universitat de Girona, estan preparant la Vuitena Setmana dels Rahola, prèvia al lliurament dels guardons. La programació inclou diversos actes públics centrats en la comunicació i l’actualitat, i es presentarà a principis del mes de febrer.

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre