Inicio Catalunya Girona El president de la Diputació i l'alcaldessa de Girona presenten el projecte...

El president de la Diputació i l'alcaldessa de Girona presenten el projecte de la futura Casa de la Tecnologia

0


El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, han presentat aquesta tarda el projecte de la futura Casa de la Tecnologia de Girona, que promourà la divulgació i el coneixement de les ciències i la tecnologia per mitjà de l’experimentació i el joc. Ho han fet a la mateixa finca que acollirà el centre, el xalet Soler, que és un edifici catalogat situat al carrer de Barcelona. Un dels objectius de la iniciativa és potenciar les vocacions en ciència i tecnologia, sobretot entre els escolars, atenent l’alta demanda empresarial d’enginyers i la falta de titulats per cobrir-la a les comarques gironines.

La futura Casa de la Tecnologia de Girona implicarà la rehabilitació i obertura a la ciutadania del xalet Soler, que té un jardí d’uns 3.000 metres quadrats. L’arquitecte Ricard Giralt el va construir l’any 1941 seguint les línies del noucentisme de postguerra, per encàrrec d’un empresari del sector dels embotits. La finca va fer la funció d’habitatge familiar fins al 2015, quan va passar a ser propietat de l’Ajuntament.

El xalet Soler té tres plantes. Amb l’entrada en funcionament de la Casa de la Tecnologia, el soterrani es destinarà a tallers relacionats amb la ciència i la tecnologia; la primera planta, a un museu de les matemàtiques, i la part superior s’habilitarà per a despatxos i espais de promoció de les noves tecnologies, la robòtica i altres temes vinculats.

Durant la presentació del projecte, Miquel Noguer ha destacat: «Estic convençut que la futura Casa de la Tecnologia ajudarà a potenciar les vocacions en ciència i tecnologia, tan necessàries per a l’important teixit empresarial de les comarques gironines. La demanda empresarial d’enginyers augmenta cada any, però, en canvi, disminueixen els titulats de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. De fet, més de la meitat de la demanda empresarial d’enginyers no es cobreix. Des de la Diputació, treballem per canviar aquesta tendència, per incentivar aquestes vocacions i, de retruc, per afavorir el creixement de les nostres empreses».

Justament, a final de l’any passat i a principi d’aquest 2019, la Casa de Cultura de la Diputació va acollir una exposició vinculada a la ciència i la tecnologia, titulada Experiències matemàtiques. Prohibit no tocar, en col·laboració amb el Museu de Matemàtiques de Catalunya i l’Ajuntament de Girona. En només dos mesos, 12.200 persones van visitar-la. «Aquesta dada demostra la potencialitat d’un espai destinat permanentment a les matemàtiques a la mateixa ciutat de Girona», ha destacat Miquel Noguer.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre