Inicio Catalunya Girona El president de la Diputació rep els participants del FITAG 2019

El president de la Diputació rep els participants del FITAG 2019

0


El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha rebut aquest migdia els grups de teatre amateur que participen en el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). Ho ha fet al claustre de la mateixa corporació, juntament amb l’alcalde accidental de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i del diputat de la corporació Jordi Camps. La recepció institucional dels actors i actrius del FITAG és una de les cites ja  tradicionals de l’esdeveniment, que aquest any arriba a la dinovena edició. 

El FITAG s’ha consolidat com un referent del teatre amateur a escala internacional. Un dels seus valors principals és que ajuda a visualitzar el teatre no professional de les comarques gironines i, alhora, serveix d’aparador per a nous talents de l'escena catalana i internacional. A més, fomenta la convivència i promou l'intercanvi cultural, atenent al fet que les companyies que hi participen provenen de diferents països. Aquest any, hi participen 35 grups, i una dotzena són de les comarques gironines. A més de Catalunya, hi ha companyies de: l’Argentina, el Brasil, Cantàbria, Castella-la Manxa, Colòmbia, Itàlia, Madrid, Navarra, el País Basc, el País Valencià, Romania, Rússia, Ucraïna i Xile. De fet, aquest últim país és el convidat d’aquesta edició. En total, hi ha 39 espectacles programats: 21 de pagament (a 5 euros l’entrada, que es pot comprar a www.fitag.cat) i 18 de gratuïts. L’edició passada, el festival va tenir més de 13.000 espectadors. 

Durant la recepció institucional, Miquel Noguer ha agraït la implicació dels participants en aquesta dinovena edició del FITAG i ha encoratjat els visitants a gaudir durant l’estada a les comarques gironines de la riquesa del patrimoni cultural i humà del territori. «Les administracions públiques som al vostre costat per ajudar-vos», hi ha afegit el president. D’altra banda, en la seva intervenció, Jordi Camps ha destacat la importància de FITAG Municipis per estendre el teatre amateur arreu de les comarques gironines i ha destacat: «El FITAG és molt més que un festival de teatre amateur. S’hi generen moltes col·laboracions entre companyies de les comarques gironines i internacionals. Per això, ajuda a enriquir la cultura.» Finalment, Carles Ribas també ha apostat per la col·laboració entre les institucions per impulsar la cultura: «Hem de treballar pel teatre i perquè no es perdi la capacitat que té de sorprendre’ns, reflexionar i, fins i tot, fer-nos posar vermells.» 

En aquest enllaç, hi podeu consultar el dossier de premsa del FITAG 2019 amb la programació actualitzada. 

Per a més informació, consulteu el web del festival (www.fitag.cat) i els perfils de Twitter, Instagram i Facebook del FITAG (@FITAGGIRONA) i de la Diputació de Girona (@diputaciogirona), amb  les etiquetes #FITAG19 i #FitagMunicipis. Per mitjà de les xarxes socials, hi comunicarem possibles informacions d’última hora (com ara canvis d’escenaris en cas de pluja). 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre