Inicio Catalunya Girona Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Empordà per valorar els danys del...

Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Empordà per valorar els danys del temporal

0


 

Segueixen les trobades amb els diferents consells d’alcaldes del territori per valorar els efectes del temporal Gloria

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha elevat a 4,5 milions el cost dels danys ocasionats pel temporal a la comarca

 

Avui, seguint amb les trobades amb els consells d’alcaldes, la Diputació i la Generalitat s’han reunit amb el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Empordà per tal d’interessar-se per les afectacions del temporal Gloria i plantejar les línies d’ajuda.

En la trobada s’ha fet una valoració dels danys causats per aquest temporal  als diferents municipis de la comarca de l’Alt Empordà. Hi han assistit: el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila; el director dels Serveis Territorials de la Presidència, Raül Morales; el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement, Josep Polanco, i els diferents representants dels municipis afectats.

Des del Govern i la Diputació s'ha subratllat la necessitat de disposar de tots els informes com més aviat millor per tal de «vehicular-ho tot» i poder tramitar les ajudes. Pel que fa al Consell Comarcal, la seva presidenta, Sònia Martínez, ha apuntat que s'han patit danys a l'Alt Empordà, però que no són tan greus com en altres punts; així doncs, descarta sol·licitar la declaració de zona catastròfica.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha informat que aquestes trobades serveixen per valorar com es va gestionar l'emergència i fixar unes pautes comunes a l'hora de demanar les ajudes econòmiques. «Les trobades han ajudat a promoure una tasca de coordinació entre tots els actors», ha dit. Ara bé, Noguer ha subratllat que cada institució té la seva funció: «Tot el tema de platges li pertoca a Costes; tot el tema de lleres, a l'ACA, i pel que fa als equipaments, caldrà adreçar-se a les asseguradores».

Pel que fa al delegat del Govern de la Generalitat, Pere Vila, ha remarcat que «les reivindicacions dels representants dels diferents municipis s'han enfocat, sobretot, en la línia de decrets de tancaments de centres i també en les gestions que han hagut de fer els alcaldes i alcaldesses».

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez, per la seva part, ha explicat que «tot i posar sobre la taula una xifra de danys de 4,5 milions, no podem donar per definitiu encara l’import global dels danys als 68 municipis de la comarca».

 

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre