Inicio Catalunya Girona Compromís unitari en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència...

Compromís unitari en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

0


Aquest matí, a l’auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a Girona, s’ha dut a terme l’acte institucional que han fet conjuntament la Generalitat de Catalunya a Girona, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Maria Puig, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, ha participat en aquest esdeveniment, juntament amb Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Fina Surina, coordinadora de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, i Cristina Vila, tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de Girona i comissària de l’exposició «Canviem les llegendes de Girona». Així mateix, també hi ha assistit Pau Presas, president accidental de la Diputació de Girona, entre altres representants de les institucions gironines.

Durant l’acte s’ha llegit el manifest unitari del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que enguany ha volgut posar en relleu les violències sexuals.

El text assenyala que tant les administracions com els agents socials han de seguir treballant coordinadament amb l’objectiu d’erradicar totes les formes de violència masclista així com donar suport a les dones supervivents. A més, també destaca la lluita constant i incansable de tots els moviments feministes així com el reconeixement de la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades.

La Diputació de Girona també participa en la redacció d’aquest document, que té com a finalitat commemorar i donar visibilitat a aquesta data, de manera consensuada amb la Generalitat de Catalunya, la resta de diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i l’Ajuntament de Barcelona.

Maria Puig, durant el seu parlament institucional, ha volgut posar en relleu que s’ha de «lluitar decididament contra la violència masclista» des de tots els àmbits i que «les administracions hi tenim una responsabilitat extra» atès que «hem de mantenir i millorar els programes existents per combatre-les i impulsar noves accions, sempre treballant en xarxa, amb els municipis, les entitats, la ciutadania, i també amb el sector privat, sumant esforços per erradicar-les i reforçant les polítiques públiques encaminades a la prevenció, que són imprescindibles».

Durant l’acte institucional també s’ha fet un minut de silenci en record de les víctimes de violència de gènere i s’ha explicat l’exposició «Canviem les llegendes de Girona». Es tracta d’una mostra itinerant sobre la igualtat i la coeducació a través d’elements culturals i històrics gironins com són els personatges de les seves llegendes. Aquesta iniciativa té per objectiu principal prevenir la violència masclista en la infància.  

L’acte ha finalitzat amb la visita a aquesta exposició, que actualment està situada al pati de l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre