Inicio Catalunya / Cataluña 15 anys d'història del domini d'Internet .cat

15 anys d'història del domini d'Internet .cat

0

Una exposició itinerant que comença al Palau Robert dona a conèixer la tasca portada a terme per la Fundació .cat


El domini .cat va néixer de manera oficial a la 1:04 (hora catalana) del 16 de setembre de l’any 2005. És un domini de primer nivell per a la llengua i cultura catalanes i el gestiona la Fundació .cat.

Han passat 15 anys i en l’actualitat existeixen 108.428 dominis .cat. Perquè un lloc web pugui fer servir aquest domini, ha d’estar en català o bé tenir relació amb la cultura catalana.

Exposició Ànima

Una exposició itinerant que comença el recorregut al Jardí del Palau Robert dona a conèixer els 15 anys d’història i la tasca portada a terme per la Fundació .cat per fomentar, impulsar i facilitar l’ús del català a Internet.

 â€œÃ€nima. 15 anys de la Fundació .cat” es presenta entre el 16 de setembre i el 12 d’octubre, i es podrà visitar amb un altre format a diverses localitats dels territoris catalanoparlants entre el 2020 i el 2021.

El recorregut de l’exposició està pensat perquè el visitant viatgi per la història de .cat i en conegui la tasca de fomentar l’ús del català a Internet. A més a més i a través d’un joc interactiu, el visitant podrà conèixer quina és la seva ànima digital.

Des de la Fundació .cat s’ha habilitat una ruta virtual per a poder visitar l’exposició a través del web 15anys.cat.

Existeixen 108.428 dominis .cat

Més informació

Nota de premsa . Abrir en una nueva ventana.

Vull un domini o un correu .cat . Abrir en una nueva ventana.

Exposició virtual . Abrir en una nueva ventana.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre